DNA Day – відзначаємо разом! | Derma Series - Статті

DNA Day – відзначаємо разом! | Derma Series - Статті

DNA Day – отмечаем вместе!
25 квітня 2020

DNA Day – відзначаємо разом!

Щороку 25 квітня у різних країнах світу відзначається незвичайне свято - Міжнародний День ДНК (День ДНК), на знак визнання важливості генетики і наукових досягнень, зроблених в цій галузі. Саме в цей день у 1953 році британські вчені Френсіс Крік і Джеймс Уотсон відкрили подвійну спіраль ДНК.

Дезоксирибонуклеїнова кислота (ДНК) - макромолекула, яка забезпечує зберігання, передачу з покоління в покоління і реалізацію генетичної програми розвитку і функціонування усіх живих організмів на землі.
Молекула ДНК зберігає генетичний матеріал, який несе у своїй структурі інформацію про те, в якій послідовності нуклеотиди будуть збиратися в триплети, а які триплети будуть утворювати кодон для кожної з 20 амінокислот, які в свою чергу створять білок.


ДНК і РНК

У процесах синтезу білка важлива роль також рібонуклеїнових кислот (РНК). Молекули РНК знаходяться у ядрі, цитоплазмі, рібосомах, мітохондріях і пластидах клітини.

Існує декілька видів РНК:

  • інформаційна-РНК, якій необхідно правильно зчитати і донести дані до рібосоми

  • рібосомальна-РНК, яка забезпечить створення активного центру біосинтезу білків

  • транспортна-РНК, яка постачає ці структури віповідними вільно очікуючими амінокислотами

У результаті, така клітина, наприклад, як фібробласт утворить білки колаген і еластин. Достатня кількість цих білків надає тургору і тонусу дермі. Але ми не живемо в ідеальному світі, пошкоджуючі фактори щодня впливають на наш генетичний код, викликаючи несправності у його структурі.


Відновлення і захист ДНК клітин

В організмі існує система транскриптаз, які саме і займаются тим, що розпізнають помилки, вирізають пошкоджені ділянки ланцюга ДНК. Одним з важливіших транскрипційних факторів є FOXO3, який бере участь у відновленні і захисті ДНК.

Науковий медичний світ відкрив АЦЕТИЛ-ГЕКСАПЕПТИД-51 АМИД – білок, який повністю імітує функції даного траскрипциійного фактору. Косметологія, спираючись на отримані результати, радує нас високоактивними продуктами на основі цього пептиду.

Сироватка G-CONTROL LIFTING SERUM від Derma Series ефективно контролює процеси правильної передачі генетичного матеріалу, захищає код клітин від пошкоджень і усуває наявні. Вирізаючи ділянки, де наприклад, порядок нуклеотидів не відповідає певній амінокислоті. Тим самим зменшує ймовірність передчасного патологічного старіння клітин, усуває появу неправильної структури білків дерми.

Поєднане застосування у протоколах регенеративної програми anti-age контроль, сироватки з маскою G-CONTROL CRYSTAL MASK, підвищує захисну дію для шкіри. Доведена ефективність, а саме:

  • зниження втрати трансепідермальної вологи на 12%,

  • інгібіювання діяльності металопротеїназ у фібробластах на 47%,

  • стимулювання активності на AMPK105%,

призводять до вповільнення процесів старіння на клітинному і субклітинному рівні, підвищують природні захисні механізми шкіри, завдяки своїй здатності знизити енергетичні витрати клітини.

При цьому додаткові компоненти даних засобів сприяють зволоженню шкіри, покращенню клітинного дихання. Ідеально підходить для боротьби з перими ознаками старіння, особливо у весняно-літній період, попереджуючи руйнівну дію УФ випромінювань, пролонгуючи життя клітин.