Сироватка з ретинолом: підходить усім, АЛЕ...

Сироватка з ретинолом: підходить усім, АЛЕ...

Сыворотка с ретинолом: подходит всем, НО ...
28 листопада 2023

Сироватка з ретинолом: підходить усім, АЛЕ...

Щоб не було АЛЕ, давайте розбиратися, які поєднання та схеми найефективніші!

 

ВАЖЛИВО!

  1. Ретинол буває різний і за формою, і за концентрацією. Наш вибір – комплекс Granactive retinoid 2% на основі ретиноїду HPR останнього покоління у складі сироватки HPR-SERUM від Derma Series.

  2. Завжди пам'ятайте про адаптацію шкіри до нанесення сироватки з ретинолом - шкіра повинна звикнути (докладна схема застосування >>)

 

Як ефективно ввести сироватку з ретинолом у процедуру чи домашній догляд? Із чим можна поєднувати?

 

Ретинол + зволоження ✅

Процес прискореного оновлення клітин супроводжується втратою вологи, тому дуже важливо відновлювати натуральний зволожуючий фактор шкіри під час застосування ретинолу.

У процедурі: використовувати зволожуючу сироватку та альгінатну маску за протоколом, а вже після експозиції нанести HPR-SERUM та ліпідний захист, це буде фізіологічно для шкіри, оскільки саме ліпідний захисний шар перешкоджає випаровуванню води з поверхні шкіри та запобігає втраті вологи.

У домашньому догляді зволожуючу сироватку наносимо вранці та на ніч у ті дні, коли ми не використовуємо ретинол. Не забуваємо закривати кремом.

 

Ретинол + вітамін С ✅

Процес оновлення клітин супроводжується виділенням вільних радикалів, а вітамін С один із найпотужніших антиоксидантів, до того ж бере участь у синтезі колагену.

У процедурі: сироватка з вітаміном С наноситься під активну маску, а після експозиції наносимо HPR-SERUM і ліпідний захист - крем.

У домашньому догляді сироватку з вітаміном С наносимо вранці та на ніч у ті дні, коли ми не використовуємо ретинол. Не забуваємо закривати кремом.

 

Ретинол + крем SPF 

Під дією ретинолу підвищується чутливість до УФ-променів. Щоденний сонцезахист знижуватиме ризик гіперпігментації.

У процедурі після нанесення HPR-SERUM завжди потрібно використовувати сонцезахисний засіб, якщо процедура не проводиться у вечірній час.

У домашньому догляді в ранковий час використовується сироватка за показаннями + сонцезахисний крем, а ввечері HPR-SERUM + крем.

 

Ретинол + механічна чистка обличчя ✅

Процедура підвищує біодоступність ретинолу, а ретинол, у свою чергу, знижує вироблення себуму, сприяє звуженню пор.

У процедурі - це чудова можливість «познайомити» шкіру з ретинолом нанести відразу після маски для звуження пор, перед завершальним кремом.

У домашньому догляді після чистки обличчя (якщо під час процедури вже нанесли HPR-SERUM) рекомендується пропустити нанесення протягом 1-2 днів, щоб не підвищувати чутливість шкіри, а дати їй спокійно відновитися.

  

У яких випадках використання HPR-SERUM краще відкласти?

 

Ретинол + пілінг ❌

Високі концентрації кислот викликають неспецифічне запалення у тканинах, руйнують сполуки між кератиноцитами, підвищуючи чутливість шкіри. У день проведення пілінгу та ще 1-2 дні до та після процедури в домашньому догляді рекомендується виключити ретинол.

 А ось у подальшому постпілінговому домашньому догляді поєднання ретинолу та кислот у невеликих концентраціях тільки вітається!

Невисокі концентрації кислот та ферментів полегшуватимуть процес ексфоліації клітин, а в комбінації з амінокислотами та антиоксидантами допомагають відновлюватися шкірі. Рекомендується використовувати ввечері сироватку з АНА&ВНА (до 15%) у чергуванні з HPR-SERUM (ступінчасте застосування за схемою) або "закривати" HPR-SERUM кремом із кислотами.

 

Ретинол + вагітність, лактація ❌

Ретинол має високу біодоступність, а отже, у невеликих концентраціях потрапляє в кровотік, що негативно може впливати на плід або дитину на грудному вигодовуванні.

 

Ретинол + агресивні процедури ❌

Слід виключити нанесення HPR-SERUM за 2 тижні до та після застосування лазерних апаратів та інших методик, що ушкоджують цілісність шкірних покривів (шліфування будь-якого роду, мікрогольчастий RF, мікронідлінг). Необхідно давати можливість шкірі відновлюватися після кожної процедури.

  

Ретинол + ретиноїди усередину ❌

Надмірна концентрація ретинолу в тканинах може призводити до ретиноїдного дерматиту, підвищуючи чутливість шкіри, викликаючи стійку гіперемію, печіння та інтенсивне лущення.

Якщо схема прийому ретиноїдів per os стартує з низьких доз 10-20 мг, то перший місяць поєднання топічного і системного ретинолу не буде викликати побічних ефектів, так як концентрація речовини в тканинах невисока, далі слід виключити топічне нанесення.

Після курсу системних ретиноїдів, для профілактики слід додати ретинол до домашнього догляду для підтримуючої терапії.