Крем для обличчя з гліколевою кислотою – як застосовувати?

Крем для обличчя з гліколевою кислотою – як застосовувати?

Крем для лица с гликолевой кислотой - особенности применения
26 лютого 2024

Крем для обличчя з гліколевою кислотою – як застосовувати?

Гліколева кислота для обличчя широко застосовується як у професійній косметології, так і в засобах для домашнього догляду.

Як використовується гліколева кислота в косметології?

Серед усіх AHA-кислот гліколева кислота має молекули найменшого розміру (76,05 г/моль), що дозволяє їй проникати в глибокі шари епідермісу. Гліколева кислота ефективно використовується у багатьох косметологічних засобах завдяки своїй багатофункціональній дії:

  • Кератолітичний ефект - руйнує зв'язки між роговими лусочками, що сприяє їх ексфоліації. Розпушує кератинізовані гирла сальних залоз, очищує пори від надлишків шкірного сала.

  • Омолодження - стимулює активність фібробластів, активізує синтез колагену. Сприяє росту нових клітин і чинить розгладжуючий ефект, за рахунок чого зменшує вираженість зморшок. Покращує тон і мікрорельєф шкіри.

  • Зволожуючий ефект - стимулює синтез гіалуронової кислоти в епідермальному і дермальному шарах, яка пов'язує і утримує воду у шкірі, підвищує рівень її гідратації та зменшує трансепідермальну втрату вологи. Застосування 8% розчину гліколевої кислоти на 60-70% підвищує здатність шкіри вбирати та утримувати вологу.

  • Вирівнювання тону шкіри - гліколева кислота є ефективною при лікуванні гіперпігментації, плям постакне. За даними клінічних досліджень, гліколева кислота в кількості 300-500 мкг/мл інгібує синтез меланіну без шкоди для росту клітин. Ингібує фермент тирозиназу. У концентрації 10% і вище відлущує забарвлені кератиноцити.

  • Антиоксидантна і протизапальна дія - знижує вироблення медіаторів запалення. Очищує пори, запобігаючи появі комедонів, чорних цяток і запальних елементів. Гліколева кислота усуває гіперкератоз, нормалізує секрецію себуму за рахунок опосередкованого впливу на диференціювання кератиноцитів, що дозволяє використовувати її в протоколах лікування акне.

 

Косметичні засоби з гліколевою кислотою

Гліколева кислота входить до складу різних доглядових засобів: пілінгів, лосьйонів, сироваток, кремів. Її концентрація у професійній косметиці варіюється від 2 до 70%. 

Серед засобів Derma Series у найбільшій концентрації цю АНА-кислоту містить REVIT AHA CREAM – Реактивуючий крем з гліколевою кислотою 15%. Розглянемо більш детально особливості застосування цього крему для дбайливого оновлення та антиоксидантного захисту шкіри.

 

Чи можна REVIT AHA CREAM використовувати у сонячну погоду?

Крем містить 15% гліколевої кислоти та аскорбілтетрапальмітат, які блокують тирозиназу, відповідно синтез меланіну. У дні високої УФ активності використовувати крем можна. Крем наносимо в нічний час, а вдень використовуємо сонцезахисний крем. Але якщо клієнт планує засмагати, краще активне використання виключити за 2 тижні до та після активної інсоляції. Це ж стосується лазерних методик.

 

Чи можна REVIT AHA CREAM використовувати з ретинолом?

Для інтенсивного відбілюючого, ревіталізуючого ефекту можна посилити дію крему сироваткою HPR SERUM у вечірній час. При нанесенні можливе відчуття легкого поколювання. Дуже важливо відстежувати поточний стан шкіри: якщо у клієнта з'являється стягнутість і сухість шкіри, сироватку слід застосовувати рідше або зробити перерву на кілька днів.

 

Чи може REVIT AHA CREAM використовуватись під час вагітності або годування груддю?

Зазвичай гліколева кислота, нанесена на шкіру у вигляді косметичних продуктів, не всмоктується в кров. Молекули мають обмежену здатність проникнення через бар'єр шкіри. Але також всмоктування залежить від багатьох факторів, включаючи площу обробленої поверхні шкіри, її стан. Якщо на шкірі є багато пошкоджень шкірного бар'єру, наносити REVIT AHA CREAM не рекомендується.

 

Чи є якісь протипоказання для використання REVIT AHA CREAM у конкретних пацієнтів?

Протипоказання до використання REVIT AHA CREAM включають шкірні захворювання, рани, опіки або алергічні реакції на кислоти. Якщо в анамнезі є алергічні реакції, перед використанням рекомендується провести тест на чутливість шкіри та поетапно вводити препарат, починаючи з 1-2 разів на тиждень з поступовим збільшенням.

 

REVIT AHA CREAM підходить лише для вікової шкіри?

Крем має м'яку кератолітичну дію, усуваючи гіперкератоз (потовщення рогового шару шкіри). Усунення якого є одним із основних завдань косметолога для досягнення бажаного ефекту. Гіперкератоз спостерігається на поверхні шкіри при проявах висипів будь-якого генезу, при зміні кольору, мікрорельєфу, включаючи розширення пор та дермальні заломи. Тому призначати REVIT AHA CREAM необхідно за показаннями, а не лише у випадках корекції вікових змін.

 

Чи можна використовувати REVIT AHA CREAM постійно?

Тривалість та кратність призначень безпосередньо залежать від клінічної картини та потреб шкіри. Розподіл клітин, потовщення рогового шару відбувається щодня і потребує постійного контролю. Після інтенсивного курсу 60 днів, щодня на ніч, можна перейти на підтримуючий режим 2-3 рази на тиждень.

 

Чи може REVIT AHA CREAM сушити шкіру?

Крем містить жиророзчинні форми вітаміну С і вітамін Е, не порушуючи баланс жирних кислот на поверхні шкіри. Якщо на інтенсивному курсі, особливо при поєднанні з іншими активними компонентами, виникають ознаки стягнутості та сухості шкіри в такому випадку, рекомендується використовувати Lipid balancing light cream для відновлення ліпідної мантії шкіри, таке поєднання запобігатиме трансепідермальній втраті вологи.

 

REVIT AHA CREAM має рН 4.0, чи буде це викликати лущення?

Згідно з дослідженнями рівень рН кислот впливає на інтенсивність ексфоліації. При рН 3,0 і вище видимого лущення не спостерігається, максимально може з'явитися легке скочування клітин, що ороговіли. REVIT AHA CREAM можна застосовувати не боючись інтенсивного лущення.


Які інші активні інгредієнти можна комбінувати із гліколевою кислотою 15% для максимального ефекту?

 



  1. Ретинол (вітамін A): Комбінація гліколевої кислоти та ретинолу може допомогти покращити текстуру шкіри, зменшити зморшки та стимулювати клітинне оновлення..

  2. Вітамін C є потужним антиоксидантом, який допомагає боротися з пошкодженнями від сонячних променів та стимулює вироблення колагену. Комбінація з гліколевою кислотою може покращити яскравість шкіри та зменшити пігментацію..

  3. Ніацинамід сприяє зменшенню запалення, регулює вироблення себуму та покращує бар'єрну функцію шкіри. У поєднанні з гліколевою кислотою він може допомогти знизити почервоніння та подразнення.

  4. Гіалуронова кислота має потужні зволожуючі властивості, які можуть посилити дію гліколевої кислоти та зволожити шкіру.

  5. Пептиди можуть сприяти стимуляції вироблення колагену та покращенню пружності шкіри. У поєднанні з гліколевою кислотою вони можуть допомогти у боротьбі з ознаками старіння.

 

Таким чином, поєднуючи REVIT AHA CREAM із сироватками від Derma Series можна досягти крутих результатів, вирішити будь-які проблеми в кабінеті косметолога.