Осінній “волоссяпад”

Осінній “волоссяпад”

Осенний «волосопад»
13 вересня 2023

Осінній “волоссяпад”

Восени часто спостерігається посилене випадіння волосся. З чим це може бути пов’язано?  


Сезонні цикли росту волосся

Волосся має свій цикл росту, включаючи фазу активного росту (анаген), перехідну фазу (катаген) і фазу спокою (телоген). Восени волосяні фолікули можуть увійти у фазу спокою, що називається телогенним випадінням волосся. Так організм відключає від "живлення" на його погляд нежиттєво важливі органи. 


Зміна погоди

Перехід від теплого літа до прохолодної осені впливає на шкіру голови. Сухість повітря і зміна температури можуть зробити волосся більш ламким і схильним до випадіння. Так само зміна клімату знижує загальний імунітет організму, що може призвести до загострення хронічних хвороб, особливо шлунково-кишкового тракту. Це знижує процеси всмоктування поживних речовин, необхідних, зокрема, і для росту волосся.


Стрес

Початок навчального року або роботи після відпустки, а також підготовка до зими та святковий сезон можуть бути стресовими. Стрес може сприяти випадінню волосся. Завдяки кортизолу спазмуються судини дермального сосочка, тому зменшується трофіка волосяного фолікулу, що сприяє переходу волосся у фазу телогена - спокою, а потім призводить до випадіння.


Зміна дієти

У літній період люди вживають більше фруктів та овочів, а в осінній період харчування змінюється, що впливає на стан волосся. Нестача певних вітамінів і мінералів, таких як залізо, цинк і вітамін D, може призвести до випадіння волосся.


Важливо зазначити, що посилене випадіння волосся в осінній період зазвичай є тимчасовим явищем. Але профілактику цього процесу ніхто не скасовував!

Додайте в постійний догляд за шкірою голови два чудових засоби NEOTHRIX:

  • Пілінг для глибокого очищення шкіри - SCALP PEELING NEOTHRIX

За допомогою пілінгу легко усунути надлишок шкірного сала, рогові лусочки, які після активного сонця збільшуються. А завдяки фізіологічній комбінації жирних кислот у пілінгу шкіра зволожується, відновлюється ліпідна мантія шкіри і підвищується антиоксидантний захист клітин.

Він допомагає посилити мікроциркуляцію, розширити судини і поліпшити трофіку волосяного фолікулу. Зручний у застосуванні, концентрат не обтяжує волосся та не викликає звикання.


І не забувайте про урізноманітнення вашого раціону, особливо їжу збагачену незамінними жирними кислотами - омега 3, 6. Додайте прийом профілактичних доз вітаміну D. Посильте увагу профілактиці загострень хронічних захворювань.