5 головних питань про SPF | Derma Series - Статті

5 головних питань про SPF | Derma Series - Статті

5 главных вопросов об SPF
2 липня 2020

5 головних питань про SPF

ЧИМ ВИЩЕ ЗНАЧЕННЯ SPF, ТИМ НАДІЙНІШИМ Є ЗАХИСТ ВІД СОНЯЧНИХ ПРОМЕНІВ? ЧИ ТАК ЦЕ?

SPF - це сонцезахисний фактор, цифри якого вказують у скільки разів збільшується мінімальна еритемна доза при використанні даного сонцезахисного засобу. Або якщо сказати більш спрощено, цифри показують, скільки ви зможете перебувати на сонці до того, як отримаєте сонячний опік. Тому під час вибору крему необхідно враховувати далеко не цифри, а компоненти, що входять до складу.

 

ЧИМ БІЛЬШЕ ОЛІЙ В ЗАСОБІ З SPF, ТИМ КРАЩЕ ЗАХИСНІ ВЛАСТИВОСТІ?

Насправді усі кісточкові олії змінюють коефіцієнт заломлення світла титановими частинками. І фактичний фактор захисту буде менше заявленого на упаковці. І навіть якщо ви нанесете доглядовий крем або олію, а потім SPF, то все одно знизите рівень захисту. Час перебування на сонці значно скоротиться, і ймовірність отримати опік, пігментацію і сильно виражений ксероз шкіри збільшиться. До речі, мінеральне масло - єдине, що не знижує сонцезахисні властивості крему.

 

ЧИ МОЖНА ВРЯТУВАТИСЬ ВІД ПІГМЕНТАЦІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ЗАСОБІВ З SPF?

Меланоцити - клітини, які синтезують меланін і забезпечують захист від фотопошкодження. Вони мають нейрогенне походження, тому здатні підвищувати свою чутливість до сонця (фотосенсибілізацію) в залежності від способу життя пацієнта. Є багато факторів, що підсилюють фотосенсибілізацію: вітамін С, ретинол і його похідні, прийом антибіотиків і т.д. В таких ситуаціях навіть максимальний захист може не вберегти від гіперпігментації.

Також ці клітини здатні до міграції, а це означає, що якщо ви все життя не захищали своє обличчя від сонячних променів, а потім прочитали статтю і вирішили максимально вберегти себе як мінімум від сонячного лентиго, то нажаль, усі меланоцити з місць не займаних сонцем переїхали в ті зони, куди сонячні промені так чи інакше потрапляли. Тому використання крему з SPF просто необхідно з перших сонячних днів.

 

ЩО МОЖЕ ДАТИ КРЕМ З SPF КРІМ ЗАХИСТУ ВІД СОНЦЯ?

Безумовно, SPF-крем призначений для захисту від сонця, але ми завжди хочемо більше, добре було б, якби він ще й доглядав за шкірою. І такі креми є! До складу входять компоненти, які можуть зволожувати шкіру, за рахунок чого меланоцити не будуть надто агресивно реагувати на ультрафіолетові промені і засмага буде рівнішою. Так само до складу можуть входити антиоксиданти, які запобігатимуть перекисному окисленню вільними радикалами, тим самим попереджуватимуть появу перших ознак фотостаріння.

 

ЧИ ЗАХИСТИТЬ КРЕМ З SPF ВІД МЕЛАНОМИ?

Нажаль ні. Вивчено і доведено те, що ультрафіолетові промені є сильним провокуючим фактором розвитку однієї з найнебезпечніших злоякісних новоутворень шкіри - меланоми. Ультрафіолетові промені поділяються на кілька спектрів: А, В, С, довгохвильовий, середньохвильовий і короткохвильовий відповідно. Проходячи через озоновий шар зберігаються лише UVA і незначна частина UVB. SPF- крем з фільтрами UVA, UVB попереджає втрату води, зменшує гіперемію, знижує чутливість меланоцитів, чим знижує ризик гіперпігментації. Але навіть максимальний захист не зможе на 100% захистити від UVB променів, які мають руйнівною дією відносно ДНК клітин.

Ми можемо займатися тільки профілактикою. Дотримуватися простих правил гігієни перебування на сонці, тим самим захистити не тільки свою шкіру, але геномний матеріал клітин. Особливо, якщо не порушувати золотий стандарт і не засмагати в години, коли встромлений в пісок сірник на пляжі виявляється довше своєї тіні. В такий час отримати опік можна навіть з високим сонцезахисним індексом. Пам'ятайте, що здорова шкіра завжди в моді!


SPF усім і кожному!

Саме такого принципу дотримуються досвідчені косметологи, коли призначають домашній догляд в період підвищенї сонячної активності.Такий підхід допомагає захистити шкіру від передчасного фотостаріння, а також запобігати появі небажаної пігментації.

Обирайте крем з SPF за ступенем захисту і комфортний за текстурою:


CREAM - PROTECTOR SPF30

КРЕМ-ПРОТЕКТОР SPF30 – німецька розробка з інноваційними фотостабільними UVA, UVB-фільтрами. 

Особливість формули – наявність ектоїну у складі, який окрім своїх зволожуючих властивостей має дуже важливу якість. Ектоїн чинить стимулюючу дію на білки теплового шоку, що допомагає шкірі впоратис зі стресовим впливом ультрафіолету і високих температур.

Крем має достить щільну текстуру, але зовсім «не обятжує» шкіру, чудово розподіляється по її поверхні. Показаний до застосування для шкіри, схильної до сухості. В міських умовах захисту SPF30 достатньо!


SUN-BLOCK EMULSION SPF50

СОНЦЕЗАХИСНА ЕМУЛЬСІЯ SPF50 – унікальна розробка іспанських лабораторій. Саме там, у характерному для регіону спекотному кліматі, спеціалістам вдалося створити формулу, яка:

  • має активний UVA, UVB – захист (SPF50+). Останні наукові дослідження доводять, що SPF50 забезпечує захист від випромінення до 98%!
  • при такому потужному захисті емульсія має приголомшливо ЛЕГКУ ТЕКСТУРУ
  • містить діоксид титану в нано-формі
  • має біологічні фактори захису - екстракт планктону, який містить фермент фотоліазу. Даний фермент усуває зміни в ДНК клітин, утворені саме через ультрафіолет, сприяє репарації тканин. І додатково підтримує рівень гідратації шкіри.
  • зволожує і заспокоює шкіру.
Емульсію рекомендується застосовувати для поціновувачів легких текстур і власників жирної шкіри, в умовах високої сонячної активності. Крім цього, показанням до застосування є проведення агресивних косметологічних процедур, використання ретиноїдів, корекції фотодерматозів.