Технологія тривалого вивільнення | Derma Series - Статті

Технологія тривалого вивільнення

Технологія тривалого вивільнення | Derma Series - Статті

Технология медленного высвобождения
14 вересня 2022

Технологія тривалого вивільнення

Основні метаболічні процеси у шкірі протікають в її глибоких шарах – там, де є живі клітини. Тому однією з ключових задач при створенні косметичних засобів інтенсивної дії є перенос активних інгредієнтів через роговий шар епідермісу та їх доставка безпосередньо до клітин-мішеней. Для вирішення цієї задачі застосовуються технології інкапсулювання, які допомагають підвищити біодоступність, забезпечити оптимальні показники стабільності, вивільнення і накопичення активних речовин. Використовуються спеціальні носії – транспортні часточки, системи доставок, з якими зв’язані активні речовини. За допомогою цих систем доставок активні компоненти можуть подолати епідермальний бар’єр і досягти клітин у незмінному вигляді.

Які активні компоненти потребують інкапсулювання?

Насамперед, це нестабільні активні речовини, чутливі до впливу зовнішніх факторів (УФ-випромінювання, кисню, змінам температури або рН), а також несумісні один з одним компоненти. Наприклад, вітаміни А, Е, С, ненасичені жирні кислоти, антиоксиданти, амінокислоти, пептиди тощо.

Окрім підвищення біодоступності, іншою важливою задачею при створенні косметичного засобу є забезпечення тривалого вивільнення активних компонентів і подовження періоду дії речовин.

Технологія тривалого вивільнення

Миттєве вивільнення необхідне там, де треба прискорити доставку активного компонента.
Тривале (пролонговане) вивільнення активних компонентів важливо при використанні активних речовин з подразнюючою дією, а також за необхідності тривалого забезпечення шкіри активними інгредієнтами.

Прикладом технології тривалого вивільнення активних компонентів є унікальна HYALU-CAGE SYSTEM®, яка збільшує час впливу на необхідні структури і клітини шкіри. Система являє собою молекули поперечно-зшитої гіалуронової кислоти, що прикріплена до полімерної основи. Гіалуронова кислота утворює сфери, в середині яких утримується активний компонент. Таким чином забезпечується не тільки спосіб доставки, але й захист активу від впливу зовнішніх агентів.

Гіалуронова кислота в HYALU-CAGE SYSTEM має різний ступінь зшивки, що дозволяє створити ідеальну «упаковку» для кожного компонента в залежності від його молекулярної маси. Тривале вивільнення активу зі сфери відбувається завдяки природній ферментативній деградації гіалуронової кислоти за допомогою гіалуронідази. Чим вищий ступінь зшивки гіалуронової кислоти, тим повільніше вона розщеплюється. Тобто гіалуронова кислота в змозі підтримати вплив активних компонентів до 8-10 годин!

Саме за такою системою HYALU-CAGE розроблений інноваційний комплекс NUCLEO-THRICHO-HYAL в засобах NEOTHRIX. Полінуклеотиди та поліфеноли, що утримуються в сферах гіалуронової кислоти, зберігають свою здатність до глибокого проникнення: проходять крізь клітинну мембрану шляхом піноцитозу й використовуються в якості структурного матеріалу для синтезу нуклеїнових кислот, ко-факторів і ко-ферментів, а також для регенерації власної ДНК. Активізація проліферації в шкірі призводить до активізації процесів ділення клітин і росту волосся.

Комплекс NUCLEO-THRICHO-HYAL з технологію тривалого вивільнення полінуклеотидів і поліфенолів введений до Концентрата проти випадіння волосся від NEOTHRIX. Використання два рази в день дає ЦІЛОДОБОВИЙ ВПЛИВ!