Роль парабенів у складі космецевтичної продукції | Derma Series - Статті

Роль парабенів у складі космецевтичної продукції

Роль парабенів у складі космецевтичної продукції | Derma Series - Статті

Роль парабенов в составе космецевтической продукции
7 травня 2020

Роль парабенів у складі космецевтичної продукції

Без консервантів складно уявити ЕФЕКТИВНІ засоби для догляду.

У ролі консервантів можуть виступати ефірні олії, рослинні екстракти, продукти бджільництва (мед, прополіс, віск). Всі вони є антисептиками, потужними природними консерваторами, які вбивають більшість хвороботворних бактерій, грибків, вірусів. Вітаміни А, Е, С - найпотужніші антиоксиданти, запобігають окисленню.

Але, з іншого боку, ці компоненти можуть стати алергенами і подразниками, які викликають різні неприємні шкірні реакції. До того ж термін зберігання косметичних засобів, що містять такі консерванти, значно скорочується.

В якості альтернативи, ще в далекому 1920 році відкрили парабени. Ці складні ефіри парагідроксібензойної кислоти чудово зарекомендували себе: вони не вступають у взаємодію з активними речовинами, отже, ніяк не змінюють ефективність засобів. Вкрай рідко викликають алергічні реакції.

Парабени належать до сімейства консервантів, які «контролюють» зростання бактерій в косметиці, їжі, туалетних приладді і фармацевтичних препаратах. При їх відсутності «активуються» і розмножуються різні мікроорганізми, такі засоби можуть стати джерелом інфекції.

Про шкоду парабенів за 100 років їх існування написано багато, але більшість міфів розвіяно серйозними науковими дослідженнями. Використовувати ж або не використовувати у своїй практиці косметичні засоби з парабенами - особистий вибір кожного!