Чистка обличчя - ТОП процедур у кабінеті косметолога. Сучасні тенденції

Чистка обличчя - ТОП процедур у кабінеті косметолога. Сучасні тенденції

Чистка лица - ТОП процедур в кабинете косметолога. Современные тенденции
17 травня 2024

Чистка обличчя - ТОП процедур у кабінеті косметолога. Сучасні тенденції

Чистка обличчя є одним з основних та базових етапів догляду за шкірою.

Основні завдання даної косметичної процедури:

  • Очищення шкіри від забруднень, надлишків шкірного сала, сальних пробок

  • Зниження висипань: регулярна чистка допомагає запобігти утворенню акне і комедонів, зменшуючи ризик запалень.

  • Стимуляція регенерації шкіри: процедура сприяє видаленню зроговілих клітин, що стимулює оновлення і покращує текстуру шкіри.

  • Покращення проникнення косметичних засобів: чиста шкіра краще сприймає активні інгредієнти наступних етапів доглядової процедури.


Види професійних чисток обличчя

Існує безліч методів чисток обличчя, давайте розберемося в особливостях і перевагах кожної.


Таким чином, завдяки активному зростанню професійного косметологічного ринку, активному розвитку апаратних технологій видозмінюється підхід до процедури чистки обличчя. Залежно від типу шкіри, поточної клінічної картини косметолог може підібрати індивідуальний протокол чистки для кожного пацієнта.


Зворотній бік чистки обличчя

Незважаючи на очевидні переваги, з процедурою чистки важливо не перестаратися.

Частота процедури чистки обличчя залежить від активності сальних залоз. Показанням до механічного очищення пір у будь-якому віці є їхня наповненість. Слід враховувати той факт, що досить часті чистки обличчя (частіше одного разу на місяць), особливо механічна чистка, можуть викликати захисну зворотну реакцію шкіри і призвести до небажаних наслідків:

  • Посилення продукції шкірного сала. Часта й агресивна чистка може призводити до інтенсивного виділення себуму - як реакція на видалення природньої захисної плівки шкіри. Це, в свою чергу, може призвести до появи нових висипань і жирного блиску.

  • Прояви судинної сітки. Інтенсивний механічний вплив на шкіру може пошкодити капіляри, викликаючи появу судинної сітки (куперозу). Це особливо актуально для людей з тонкою і чутливою шкірою.


Сучасний підхід до глибокого очищення шкіри

Враховуючи можливі негативні наслідки для шкіри під час ручної екстракції комедонів, механічна чистка у традиційному вигляді як самостійна процедура застосовується дедалі рідше. Сучасні світові тенденції базуються на дбайливому ставленні до шкіри, мінімізації фізичних зусиль та процедур, що травмують.

Професійні косметологічні засоби дозволяють ефективно розкривати закупорені пори, полегшуючи екстракцію комедонів навіть без маханічного впливу, і при цьому додатково пом'якшують шкіру. Тому перевага все більше надається безпечним, делікатним, атравматичним видам чистки у поєднанні з якісним домашнім доглядом. Для підтримки чистоти шкіри рекомендується проводити регулярні процедури кислотних пілінгів. 


Атравматична чистка з Derma Series

Атравматична чистка — це делікатний метод очищення шкіри, який не вимагає використання апаратів і механічного впливу. Процедура здійснюється за  допомогою професійних косметичних засобів: для розпушування, пом'якшення комедонів, усунення гіперкератозу, звуження пор, протизапального ефекту. При цьому може використовуватись також ультразвуковий скрабер, оскільки він не травмує шкіру і не викликає больових відчуттів у пацієнта. 

Атравматична чистка ідеально підходить для всіх типів шкіри, включно з чутливою та схильною до куперозу. Цей метод забезпечує глибоке та ефективне очищення, при цьому мінімізує ризик пошкодження шкіри і появу судинної сітки.

Derma Series пропонує два варіанти делікатної чистки: 

Варіант 1: 

  1. Підготовка: пом'якшити комедони, розпушити рогові лусочки, щоб полегшити процес видалення сальних пробок за допомогою Р100 Deep Cleansing Jelly Mask. Маска містить сечовину, екстракти рослин, алое вера та бісаболол, що допомагає провести процедуру комфортно як клієнту, так і косметологу. 

  2. Ультразвукова чистка + на розсуд косметолога механічна екстракція глибоких комедонів. 

  3. Закриття пор. Звузити вивідні протоки сальних залоз можна за допомогою засобів на основі глини, цинку, сірки та кислот. Закриваємо чистку поетапно:

  • Сироватка Total Oil-Control Serum (з комплексом АC.Netсаліциловою кислотою та алое вера).

  • Сироватка Local SOS-Solution (оксид цинку, сіркакамфораніацинамід). Коли ця лікувальна суспензія підсохне, по ній можна провести дарсонвалізацію. Це посилить санацію шкіри, закриє пори та дає протизапальний ефект. Якщо підключалась механічна чистка, Дарсонваль – необхідний етап процедури.

  • Маска Sebo-Norm Mask на основі зеленої глини, яка чинить абсорбуючу та заспокійливу дію на шкіру, звужує пори. Завдяки наявності азелаїнової кислоти маска санує шкіру, має антисептичну дію. А камфора, що входить до складу, покращує мікроциркуляцію, прискорює розсмоктування застійних елементів.


Варіант 2: З використанням ензимних та кислотних засобів для розм'якшення сальних пробок

Чистка обличчя з пілінгом багаторазово посилює очищувальну дію. Фруктові кислоти руйнують міжклітинні білкові структури – десмосоми, які забезпечують зчеплення між кератиноцитами та захист від навколишнього середовища. Кислоти емульгують себум, звужують пори, таким чином очищуючи шкіру.

Дізнайтесь більше про поєднання пілінгів з чисткою обличчя та іншими процедурами Derma Series у навчальному відео «Модуль 2. Поєднана робота над покращенням якості шкіри: програми пілінгового догляду і процедур Derma Series»

Використовуйте комбінацию кислотного впливу пілінгів Peel-Expert, а потім ферментативного засобу Soft-Peeling Enzyme Mask. Це допомагає зняти старі рогові лусочки, надлишок шкірного сала та забруднення, вирівняти мікрорельєф шкіри та простимулювати дерму до оновлення, підтримуючи молодість шкіри. Такий підхід є універсальним для будь-яких вікових груп. Таку чистку можна проводити профілактично для всіх типів шкіри як глибоке очищення шкіри, без травматизму та руйнування клітинних структур.

Рекомендований курс процедур: Ензимна крем-маска + Пілінг за показаннями. 

Післе демакіяжу нанести Soft-Peeling Enzyme Mask на 10 хвилин. Можна посилити дію ферментів за допомогою теплого вологого рушника. Після експозиції маски виконати процедуру пілінгу

Для щільної шкіри, навпаки, краще спочатку нанести пілінг, а після його нейтралізації тонким шаром нанести ензимну крем-маску і через 10 хвилин виконати скатку (гомаж). Наступний крок – відновлююча маска для максимального зволоження Hydra-Help Mask, яка є обов`язковим етапом усіх пілінгових процедур.


Завершальні засоби

Завершальним етапом чистки обличчя є захист шкіри від довкілля. Закриття чистки спеціальними засобами може мінімізувати ризик подразнення та запобігти появі висипів:

  • Для жирної проблемної шкіри краще використовувати засоби з кислим рН, наприклад крем на основі 10% азелаїнової кислоти 4-SYNERGY BRIGHTENING CREAM для проблемної схильної до жирності шкіри в молодому віці або REVIT AHA CREAM для шкіри з ознаками вікових змін.

  • Якщо чистка була профілактичною або використовувався пілінг, слід після процедури відновити ліпідну мантію шкіри за допомогою LIPID BALANCING LIGHT CREAM.

  • Якщо чистка обличчя була проведена з пілінгом вдень, процедуру слід закрити сонцезахисним засобом. Використовуйте SUN-BLOCK EMULSION SPF50 легкої текстури для жирного типу шкіри та CREAM-PROTECTOR SPF30 для шкіри зневодненої або схильної до сухості.


ТОП-3 незамінних помічника у домашньому догляді після чистки обличчя

Чистота шкіри багато в чому залежить не тільки від процедури чистки, а від відповідного домашнього догляду для підтримання результату. Для підтримки чистоти пор та профілактики їх забруднення рекомендується 1 раз на тиждень використовувати:

  • Soft-Peeling Enzyme Mask. Для щільної жирної шкіри слід нанести маску тонким шаром, дати їй час підсохнути і "скачати", рухаючись за масажними лініями. Такий гоммаж дозволить очистити шкіру від забруднень, мертвих рогових лусочок, шкірного сала, що окислилося, - "чорних цяток". Якщо шкіра тонша і чутлива, краще залишити маску на 5-7 хв і вологими руками провести м'який масаж, потім змити водою.

  • Sebo-Norm Mask. Ця маска буде абсорбувати надлишок шкірного сала, очищати пори та давати потужний протизапальний ефект. Час експозиції маски 10-15 хв.

  • Для точкового впливу на запальні елементи висипу рекомендується застосовувати Local SOS-Solution, що зменшить ризик післязапальних плям.