ОЛІЯ ЖОЖОБА

ОЛІЯ ЖОЖОБА

суміш рідких воскових ефірів, утворених мононенасиченими лінійними жирними кислотами і спиртами. Цей компонент, як і всі воски, є стійкими до окислення, мають високу температурну стабільність, що дозволяє використовувати його в якості природного консерванту, перешкоджаючи «прогорканню» і окисленню косметичної композиції. У той же час олія жожоба має багато фізико-хімічних властивостей, що дозволяють віднести її до класу ліпідів. За своїм складом ефірні воски жожоба схожі з воском, що входять до складу шкірного сала sebum. З одного боку, змішуючись із вмістом шкірного сала, олія жожоба утворює на поверхні шкіри напівпроникний ліпідний шар, ефективно захищає і зволожує її. З іншого боку, завдяки наявності в складі ненасичених жирних кислот, олія жожоба легко проникає крізь ліпідний бар'єр, захоплюючи за собою розчинені в ньому біологічно активні компоненти.

Міститься у товарах