Airless флакони для косметичних засобів – чому так популярні?

Airless флакони для косметичних засобів – чому так популярні?

Airless флаконы для косметических средств – в чём секрет популярности?
20 березня 2024

Airless флакони для косметичних засобів – чому так популярні?

Основне призначення упаковки косметичних засобів - захист від несприятливого зовнішнього впливу та мінімізація кількісних та якісних втрат засобу. Тому пакування парфумерно-косметичної продукції має відповідати певним вимогам:

  • Відсутність взаємодії матеріалу упаковки з її вмістом

  • Відсутність міграції компонентів упаковки у вміст

  • Забезпечення герметичності при зберіганні, транспортуванні та використанні

  • Екологічність

  • Економічність

На сьогоднішній день одним із найпопулярніших видів упаковки косметичних засобів є вакуумний (Airless) флакон. Що це таке – airless-упаковка?


Принцип роботи вакуумних диспенсерів для косметики

Вакуумний флакон (Airless bottle) – це професійний вид пакування для косметичних засобів, що працює за принципом вакуумного насоса (звідси й назва).

Дозатор вакуумного флакона не містить занурювальної трубочки. Замість неї дозатор оснащений клапанами та помпою, що створюють у пляшці зону зниженого тиску, в яку порційно надходить продукт. Внизу флакона є вакуумне дно, яке при натисканні на дозатор починає підніматися вгору, виштовхуючи вміст. В результаті косметичний засіб не залишається на стінках флакону, а використовується максимально, буквально до останньої краплі.




Переваги вакуумних флаконів (airless) для косметичних засобів

Популярність airless-флаконів обумовлена низкою їх безперечних переваг перед іншими видами пакування косметики:

  • Захист вмісту. Максимальне обмеження доступу повітря в упаковку, що дозволяє запобігти окислювальним процесам, здатним порушити стабільність косметичного засобу. Вакуумні дозатори також захищають вміст флакона від потрапляння води та вологи (які здатні порушити структуру косметичного засобу та швидко зіпсувати його), пилу, дрібного сміття, від бактеріального забруднення.

  • Збільшення терміну придатності косметичного засобу. Запобігаючи потраплянню повітря, вологи та механічних забруднень всередину флакону, вакуумні диспенсери дозволяють продовжити термін зберігання косметичного засобу на 15%-20%. Це дозволяє виробникам зменшити кількість консервантів у формулі засобу.

  • Зручність використання. Не потрібного щоразу відкручувати та закручувати кришечку на баночці або тубі. Вакуумний дозатор забезпечує чітке та точне дозування косметичного засобу лише за кілька натискань. Такий флакон можна використовувати у будь-якому положенні: вертикальному, нахиленому і навіть перевернутому.

  • Економічність. Під дією вакуумного тиску видача крему чи сироватки із флакона відбувається невеликими порціями (зазвичай до 1 мл). За рахунок дозування засобу можна легко контролювати його витрати. А принцип дії airless-флаконів дозволяє використовувати 100% вмісту.

  • Відсутність ризику протікання. Конструкція вакуумного флакона захищає його від наслідків падіння або ударів середньої сили, унеможливлює протікання косметичного засобу.


Що робити, якщо засіб не видавлюється з вакуумного флакона при першому використанні?

При першому використанні airless-флакона для безперебійної подачі косметичного засобу зазвичай потрібно декілька натискань на дозатор. Це необхідно для того, щоб трохи підняти вміст нагору. Такими є особливості конструкції.


 


Тому, якщо крем або сироватка з нового airless-флакону не видавлюється після перших декількох натискань:

  1. Не розкручуйте флакон!!! Пам'ятайте, що всередині немає трубочки та засіб подається за рахунок підняття дна. Розкрутивши флакон, ви не прискорите процес прокачування, а лише порушите герметичність упаковки.

  2. Струсіть флакон, перевернувши його носиком вниз. Трохи підштовхніть дно через невеликий отвір у підставі флакона

  3. Натискайте на дозатор, щоб добре прокачати його. Іноді процес прокачування може займати кілька хвилин, просто запасіться терпінням.

При подальшому використанні флакон дозуватиме крем або сироватку з першого натискання.

!!! Якщо ці рекомендації не спрацювали - не розкручуйте флакон, не намагайтесь самостійно полагодити помпу, одразу звертайесь до свого менеджера для обміну засобу.


 

Переконайтеся у перевагах вакуумних флаконів, користуючись сироватками та кремами Derma Series!